Greşeli pe care le facem şi datorită cărora copilul nostru poate deveni prea gras

0culturescjeesemag-com Sursa foto: culturescjeesemag.com

Un alt studiu recent apărut spune mamelor şi taţilor despre copiii graşi şi despre faptul că e din vina noastră. Cercetătorii de la University of North Carolina School of Medicine ne spun acum că copiii americani sunt graşi din cauza a ceea ce le facem când sunt sugari. Şi veţi fi surprinşi de rezultatele lor … pentru că e vorba de lucruri pe care nu doar unele mame sau taţi le fac.

După studiul unui grup de părinţi cu venituri mici, cercetătorii au prezentat o întreagă listă de greşeli pe care părinţii le fac în mod frecvent cu sugarii şi copiii mici, greşeli care le pot afecta toată viaţa. Lista este atât de lungă încât sunt şanse mari ca fiecare dintre noi să facă măcar una din aceste greşeli!

  1. Culcarea copilului cu o sticlă de lapte – un procent uimitor de 43% din părinţi fac acest lucru în ciuda riscului de înec, carii şi supraalimentaţie! Nu mai menţionez faptul că învăţăm copiii să folosească mâncarea ca şi metodă de liniştire.
  2. Proptirea sticlei cu lapte în loc de a o ţine cu mâna – Sigur, e mai convenabil dar dacă eşti ocupată cu altceva în timp ce copilul are sticluţa proptită în gură nu îţi dai seama cât de mult mănâncă copilul. Nu mai zic, din nou, despre riscul de a se îneca, de riscul de carii şi chiar de infecţii otice! Dar 23% din părinţi admit că fac acest lucru!
  3. Copilului i se permite să se uite la televizor – Nu numai că oamenii de ştiinţă blamează privitul la televizor pentru că afectează vorbirea şi intelectul copiilor dar aceasta „setează” copilul să devină un fel de „cartof de canapea” care nu face suficientă mişcare. Ce a aflat studiul? 90% din copii sunt expuşi televizorului! Şi 50% din aceştia sunt privitori activi la televizor!
  4. Introducerea alimentelor solide în alimentaţie înainte de vârsta de 4 luni – Credeţi că cerealele administrate cu sticluţa o să îi facă să doarmă mai mult? Cercetările au arătat că dacă copilul primeşte alimente solide înainte de vârsta de 4 luni are risc de 6 ori mai mare de a deveni obez înainte de a împlini 3 ani. Cât de devreme începem să dăm copiilor alimente solide afectează creşterea în greutate pentru următorii 20 de ani de viaţă. Şi totuşi, 12% din părinţii din studiu au admis că au făcut acest lucru!
  5. Hrănirea copilului ori de câte ori plânge – Copiii plâng din mai multe motive. Pot fi flămânzi. Pot fi obosiţi. Poate trebuie schimbat scutecul. Pot fi suprastimulaţi. Poate doresc să fie îmbrăţişaţi. Şi atunci de ce 20% din părinţi dau întotdeauna de mâncare copiilor atunci când plâng? Dragi mame şi taţi, învăţaţi diferitele tipuri de plâns ale copiilor!
  6. Forţarea copiilor să termine laptele din sticlă – Circa 38% din părinţi forţează copilul să termine sticluţa cu mâncare. Ne aduce aminte cu certitudine de vremurile când şi nouă ni se spunea, când eram copii, să terminăm tot din farfurie. Dar copiii au nevoie să îşi controleze singuri senzaţiile de foame şi să se oprească din mâncat atunci când nu le mai este foame … chiar şi sugarii!

Fiţi cinstiţi – aţi făcut vreodată vreuna din greşelile de pe listă? Chiar şi măcar o dată?

După Jeanne Sager

Sursa: http://thestir.cafemom.com/baby/169905/6_mistakes_youre_making_that?utm_medium=sm&utm_source=facebook&utm_campaign=Feed%3A+cafemom%2Fthestir%2Fbaby+%28The+Stir+By+CafeMom%3A+Baby%29&utm_content=babies_fanpage%26newsletter